Tournée Minérale

Funny, als producent van alcoholvrije dranken, is uiteraard heel actief met Tournée Minérale, gedurende de maand februari. Dit is voor ons het moment om even stil te staan bij ons alcoholgebruik en te leren genieten van momenten met vrienden en familie zonder de bijhorende alcohol. Geniet simpelweg van elk moment.

Zin om deel te nemen aan Tournée Minérale? Ontdek onze recepten, tips & tricks om deze uitdaging met frisse moed aan te gaan!

Leuke foto’s of mocktails die je gemaakt hebt met onze producten? Deel gerust jouw creaties op onze Facebook pagina of ons Instagram account met #NoFunnyNoParty.

Mocktail recepten

Blue Monday
door
@prikentik


Vul je glas met ijs
Pers een halve citroen in het glas
Voeg 5 cl. Funny Blue Curaçao toe
Voeg 15 cl. Sprite toe

Virgin Dry
Negroni
door @your.own.bar


Doe in een shaker : enkele ijsblokjes
60 ml. Martini Floreale
30 ml. Funny Bitter
Meng de samenstelling

Saint Valentine
door @thebestmocktail


50 ml. Gemberbier
25 ml. Pompelmoessap
2 Druppels Funny Bitter
Versier de rand van
het glas met Chilizout

FAQ

Jouw meest gestelde vragen

Hoe je deze maand met dat soort dingen omspringt, maakt eigenlijk niet zoveel uit. We willen de deelnemers vooral zelf laten ervaren hoe ze zich voelen als ze geen alcohol drinken, en dat ze zich ook kunnen amuseren zonder. De ‘verborgen alcohol’ speelt daarbij niet zo’n heel grote rol. De impact op hoe je je voelt en op je gezondheid is daarbij te verwaarlozen.

De volledig alcoholvrije bieren zijn sowieso geen probleem.

Let wel op, want een aantal ‘alcoholvrije’ bieren of wijnen zijn eigenlijk ‘alcoholarm’. Ze bevatten dus nog een heel klein beetje alcohol. (Meestal wel verwaarloosbaar in vergelijking met het ‘origineel’.) Of deze dranken toegelaten zijn tijdens Tournée Minérale, daar kan je over discussiëren. Strikt genomen mag het niet. Maar: de bedoeling van Tournée Minérale is om de mensen te laten ervaren hoe ze zich voelen als ze geen alcohol drinken, en dat ze zich ook kunnen amuseren zonder. Per ongeluk een alcoholarme drank drinken in plaats van een alcoholvrije, maakt daarbij niet het grote verschil.

De bedoeling van Tournée Minérale is om de deelnemers een maand lang geen alcohol te laten drinken. Zo geef je je lichaam even een alcoholpauze, en sta je ook even stil bij je alcoholgewoontes. Je werkt er dus mee aan je gezondheid! We zijn ervan overtuigd dat je het beste effect krijgt door er helemaal voor te gaan en in februari helemaal geen alcohol te drinken.

Toch een avondje gedronken? Geen nood! Tournée Minérale is een vrijwillige actie, en we gaan daar ook niemand op controleren. Je hoeft niet te stoppen omdat je toch één keer aan de verleiding toegegeven hebt. Als je de rest van de maand wel volhoudt, zal dat het effect ervan verder niet teniet doen.